Je hebt ze misschien vast wel ergens in huis of in de tuin liggen, de houten kistjes. Vroeger werden deze vooral gebruikt voor onder andere groente en fruit, maar wist je dat deze kistjes voor zoveel dingen gebruikt kunnen worden? Ze zijn super multi functioneel! Hieronder geven wij jou een paar leuke ideetjes wat je allemaal met de houten kistjes kan doen.

  1. Wanddecoratie

Gebruik de kastjes al wanddecoratie. Koop een paar kistjes, dit kan in dezelfde maten, maar je kan ook verschillende maten kopen. Let op dat je er niet te veel ophangt, want dit kan rommelig ogen. Kies voor een paar kistjes midden op de muur. Hierdoor krijgt je kamer direct een speels effect. Je kan er bijvoorbeeld een leuk lampje in zetten om extra licht te creëren, maar je kan ook leuke vaasjes of boeken in de kistjes zetten. Hierdoor heb je direct extra ruimte voor al je spulletjes!

  1. Open kastje

Stapel een aantal kratjes op elkaar met de open kant naar voren. Hierdoor creëer je een leuk open kastje. Je kan dit kastje bijvoorbeeld dichtbij je keuken zetten en gebruiken als servieskast. Hoe handig én leuk! Al helemaal als je weg bent van je mooie servies. En wat helemaal leuk is, je kan de grootte van het kastje helemaal zelf bepalen door het aantal kistjes wat je koopt!

“De houten kistjes geven de perfecte unieke touch aan je interieur.”

  1. Functioneel gebruik

Zoals hierboven al gezegd werden de kistjes vroeger vooral functioneel ingezet en dat kan nog steeds! Maak een leuke brood- of fruitmandje van je kistje. Heb je een dinertje thuis? Leg wat leuke servetjes in het kistje & leg er lekkere broodjes met smeersels in. Hoe leuk & origineel!

  1. Pimp de kistjes in jouw style!

Vindt je de kleur van de kistjes een beetje saai of passen ze niet in je interieur? Pimp het kistje dan op met verf of een spuitbus! Je kan elke kleur kiezen die je wilt. Door de kleur te gebruiken die je al hebt verwerkt in je interieur, creëer je een mooi geheel in huis.

5. Opbergbox

Heb je ook altijd last van rond slingerende spullen in huis? Nu niet meer! Gebruik de kistjes als opbergkratten in bijvoorbeeld je berging of opbergkast. De kratjes zijn ook makkelijk stapelbaar, waardoor je een hoop ruimte bespaard. Je kan op de kistjes zelfs ook nog je naam op zetten, zodat je zeker weet dat je spullen er ook echt in blijven zitten ?