Wij vinden dat er niks leukers bestaat dan het (her)inrichten van je huis. Het is fantastisch om te zien wat nieuwe spullen met je interieur doen, en hoe een kleine, simpele verandering je huis compleet anders kan laten lijken!

Ondanks het feit dat het heel erg leuk is om je bezig te houden met de inrichting van je huis, is het vaak ook moeilijk. Er zijn immers bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit je interieur te veranderen. Om je hier een handje bij te helpen hebben we de 5 meest gemaakte fouten bij de (her)inrichting van je huis gebundeld. Doe er je voordeel mee!

  1. Je hebt veel te veel spullen…

Het is weer zover, je bent lekker aan het rond struinen in woonwinkels en komt alleen maar leuke tierelantijntjes tegen. Voor je het weet heb je weer een vaasje, theelichtje of sjaaltje meegenomen uit de winkel en staat het huis bomvol.

Om dit te voorkomen moet je eigenlijk altijd denken; waar ga ik dit neerzetten? En past het echt wel in huis? Wanneer beide vragen negatief uitvallen weet je eigenlijk wel genoeg..

Wij kennen dit probleem beide als geen ander en vinden het nog steeds lastig om bepaalde spullen te laten staan. Er past altijd wel een kaars of een nieuw geurtje in huis. Toch weten we allebei dat als je echt een optimaal interieur wil hebben, we keuzes moeten maken. Wij maken daarom vaak de keuze voor echte erecatchers in huis. Denk hierbij aan een grote vaas of een grote schaal. Op deze manier lijkt je interieur veel rustiger en ruimer.

  1. Te donker wonen

Niemand wil natuurlijk in een donker hol wonen. Daarom is het enorm belangrijk om vooraf te bepalen welke kleuren je in je huis wil gebruiken. Er zijn natuurlijk bepaalde kleuren die beter bij elkaar matchen dan andere kleuren en daarbij spelen belangrijke trends ook een grote rol bij het kiezen van de kleuren in je huis.

 

Om de kleuren van je huis te kiezen zijn er verschillende dingen waar je gebruik van kan maken. Zo kan je je laten adviseren bij een speciaalzaak, gebruik maken van de Flexa Kleurentester of op de ouderwetse manier kleurvoorbeelden mee naar huis nemen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je wil uitstralen. Wil je een knus huis? Of heb je liever dat je huis groter oogt? Voor beide uitstralingen geld een andere kleursamenstelling.

Durf je het niet aan om gebruik te maken van heftige kleuren op de muren? Kies dan eens voor een bepaald meubelstuk in een kleur die je mooi vind. Hierdoor behoud je een rustige uitstraling in je huis, maar maak je je interieur toch kleurrijk door meubelstukken en accessoires.

Wij zijn dol op de kleur groen, en we hebben fantastische groene items in onze shop!

“Maak gebruik van kleurrijke accessoires als je geen heftige kleuren op de muur wil”

  1. Te veel verschillende hoekjes in huis

Leefruimtes in huis hebben altijd meerdere verschillende functies. Zo komt het vaak voor dat de woonkamer ook als eet- en studeerplek wordt gebruikt. Hierdoor komt het vaak voor dat je een speciaal hoekje gaat inrichten voor je studieplek of om te eten.

Voorkom dit! Hierdoor wordt je huis heel erg rommelig en is het ook geen een geheel. Het is daarnaast ook juist heel leuk om bijvoorbeeld één grote lange tafel te hebben waar je aan kan eten én aan kunt studeren. Twee vliegen in één klap!

Toch nog te veel spullen in huis? Ga dan voor de optie van een mooie opbergmand!

  1. Te weinig aan de muur

Soms mist een huis gewoon iets persoonlijks. Hoe los je dit op? Heel simpel! Kleed je muren aan met bijvoorbeeld mooie schilderijen of fotoprints. Binnen no time heb jij je huis heel persoonlijk gemaakt. Je creëert je eigen stijl in huis. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de meubels die je al in huis hebt staan. Laat bijvoorbeeld wat kleuren terugkomen uit je interieur, dan heb je al helemaal een geheel!

Bekijk ook eens deze super leuke wandplank voor aan de muur!

5. Kuipstoeltjes

Kuipstoeltjes aan de eettafel zijn eigenlijk niet meer weg te denken. Deze stoeltjes waren natuurlijk altijd al erg populair van plastic materiaal met houten pootjes, maar de stoeltjes hebben een hele verandering ondergaan. Tegenwoordig zijn ze te verkrijgen in allerlei soorten materialen, denk aan leer en stof, maar vooral ook aan velvet kuipstoeltjes.

“Zorg dat je huis gezellig is. Er wordt in geleefd en dit mag je ook best laten zien!”