Wie is het nou nooit overkomen..

Vol enthousiasme ga je op jacht om planten te kopen, de grootste en de groenste die er zijn. Wat jij bij andere als inspiratie hebt gezien moet je natuurlijk ook in je eigen interieur toepassen. Met pijn en moeite krijg je al je nieuwe aankopen je huis ingetild, maar wat ben je blij als je nieuwe planten op hun plek staan en je tevreden je huis rondkijkt. Dat heb je goed gedaan!

Een paar dagen later kom je uit bed, en je verheugd je er al de hele tijd op om met een lekkere kop koffie en een zelfgemaakt ontbijt tussen je planten plaats te nemen.. En ja hoor.. Je nieuwe aankopen zien er een stuk minder stralend uit dan een tijd geleden..

We hebben allemaal ongetwijfeld zo’n situatie meegemaakt. Zorgen voor je planten is soms als een tweede huisdier. De precieze hoeveelheid water, zon, schaduw.. Een hoop dingen waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van zo’n mooie ‘Big Green Plant”.

Ben je dit helemaal zat? En wil je nu eindelijk eens een langer dan een paar weken van je planten genieten? Maak dan een keuze uit een plant die weinig verzorging heeft. Kies je voor één van de onderstaande planten? Dan kán het haast niet mis gaan.

1. Aloë Vera

 Als je het hebt over een plant die makkelijk te verzorgen is, komt de Aloë Vera met recht op nummer 1. Veel verzorging heeft deze plant namelijk niet nodig. Het belangrijkste voor de Aloë Vera is voldoende licht. Je kan deze plant zelfs in de volle zon zetten zonder dat dit direct problemen veroorzaakt.

De grond van de Aloë Vera moet waterdoorlatend zijn en de pot bij voorkeur van steen met onderin een opening zodat het water goed weg kan lopen. Doet je Aloë Vera het in de zomer minder goed? Geef je plant dan eens in de twee weken een dompelbad. Die verkoeling in de zomer is niet alleen lekker van ons, maar de Aloë Vera geniet hier ook intens van.

2. Zamioculcas

De zamioculcas is een kamerplant die de laatste jaren steeds populairder geworden. Mede door het exotische uiterlijk, de glazende bladeren en de makkelijke verzorging neemt de populariteit van deze plant steeds verder toe.

 

De plant dient behandeld te worden als een vetplant, dat betekend weinig water. Vergeet je een keer water te geven? Geen stress, maar geef de volgende keer vooral geen extra water. Verder functioneert de plant prima in de zon, geen volle zon overigens, maar ook perfect in de schaduw. Zorg ervoor dat je het uiterlijk van de plant goed in de gaten houdt. Hangende stengels? Geef hem dan iets meer zon.

3. Peperomia

Peperomia valt onder de categorie “easy care small plants”, en hebben dus weinig verzorging nodig. Toch stelt deze plant wel net iets meer eisen als de andere planten in dit rijtje.

 

Zo staat de Peperomia het liefst in het licht, maar niet in de volle zon. Twijfel je waar jouw Peperomia moet staan? Kijk dan naar het blad. Hoe bonter het blad, hoe lichter de Peperomia moet staan. Daarnaast kan de Peperomia in de zomer zelfs buiten staan, ook leuk voor in de tuin dus!

De Peperomia heeft één keer per week water nodig. Toch willen we je aanbevelen om de Peperomia één keer per 4 weken plantenvoeding te geven. Zo weet je zeker dat je plant lang mooi blijft!

4. Cactus

Zie je het met de bovengenoemde planten nog steeds niet zitten om een plant met enige verzorging in huis te halen? Dan ben jij waarschijnlijk een perfecte match met de cactus! Een plant die heel weinig verzorging nodig heeft. Maar vergis je niet, ook deze plant verdiend de nodige aandacht.

Geef de cactus af en toe een scheutje water, en zorg ervoor dat de cactus op tijd verpoot wordt als de pot te klein wordt. Verder heeft deze plant alleen een beetje liefde nodig.. Dat moet je ongetwijfeld lukken!

5. Yucca

De Yucca is een mooie plant die je interieur direct voorziet van een exotische indruk. Volg de onderstaande constructies, en wij garanderen jou dat de Yucca zijn bladeren niet laat hangen!

Zet de Yucca op een lichte plaats, maar niet vol in de zon. Daarbij is het belangrijk om de Yucca regelmatig te voorzien van water, maar niet wanneer de grond nog nat is. Deze mag je best laten uitdragen.

Wil je dat jouw Yucca een echte “Big Green Plant” wordt? Haal dan regelmatig de bruin geworden bladeren weg. Dit geeft de Yucca een energieboost en zorgt ervoor dat jij binnen no time een enorme plant in je huis hebt staan!

Nog meer alternatieven?

Zie je het na het doorlezen van de bovenstaande planten en de daarbijbehorende verzorging nog steeds niet zitten om een plant in huis te halen? Geen zorgen. We helpen je nog meer!

  1. Je kan overwegen om een nep plant in huis te halen. We willen je hier eigenlijk niet op aansporen omdat de aankoop van een echte plant zoveel voordelen met zich meebrengt. Denk hierbij aan de gezonde dosis zuurstof en de gereinigde lucht in je huis. Toch is het beter om te genieten van het aanzicht van een nep plant wanneer je een echte niet kan verzorgen.
  2. Zet een alarm op je telefoon! Op deze manier vergeet je nooit om je planten water te geven.
  3. Vraag bij de aankoop van je plant alle informatie op in de winkel. Zij kunnen je precies vertellen wat je moet doen om je plant in leven te houden. Gaat het onverwachts toch mis? Bel de desbetreffende winkel op. Ze voorzien je met plezier van alle nodige informatie.

Waag gerust een poging! Wij weten zeker dat ook jíj een plant kan verzorgen! Succes!